kördüğüm

29 Ekim 2012 Pazartesi

Nar Ağacı-Nazan Bekiroğlu

 
 
Hiç bitmesin istedim ..ama bitti..Öyle ya hangi hikaye başladığı yerde bitmemiş ki..Nar Ağacı diğerlerinden başka-diğerleri kadar harikaydı Hep söylerim bu kadına hayranımİlk çıktığında hemen almadım, henüz yazılırken diğer kitaplarından farklı olacakmış,duyumunu almıştım..Hemen almadım ,korktum , ürktüm..Ya Nazan Hoca da günümüz tüketimine ayak uydurduysa,ya o da yazılarını satış endeksli yazdıysa…gene de almak da okumak da benim vazgeçilmez kaderimdi..Ve elbette yanıldım..Nasıl olsundu..Nazan Hoca bu ,yazsın da olmasındı, yazsın da ben beğenmeyeyimdi..imkanı var mıydı? Yoktu..’’Sen öyle çağırmasan ben böyle gelmezdim…’’ güzelliği ile başlayan..Tarih kokan, aşk kokan, ateş-toprak-su kokan, nar-har-yar kokan bir hikaye.. tadına doyulmaz..

Kitaptan Notlarım :


**Her şeyin gölge olduğunu bir kere fark edince, artık can acısa da bir acımasa da bir. O zaman bitmez sandığınız her türlü çile biter. ...hem öyle bir biter ki artık bitse de fark etmez bitmese de fark etmez..

**Söylememek söylemekten daha zor,ölecekse böyle ölmeliydi..Ama yine de ürktü söyleyemedi..

**Dağlar taşlar işaret dolu olsa da okumam yazmam yok benim..Bana senin kelimelerinle bir işaret. Medet medet medet ! Hafız

**Bu kanda aşk atmasaydı bu cevher bu kadar kanamazdı..

**Suyu böylesine tanımak için demek böyle yanmak lâzımdı..

**Şefkatle gülümsedim.Suretim görünmese bile tam şu köşedeyim ben.Fotoğraftan içeri seslendim. "Haberin yok, yanındayım."

**Ezcümle, hayatın bariz kantarlarından çoktan geçmiş, kalbin hassas terazisine düşmüşlerdendi.

**Hikâyemden haberdar, haberimden hissedar olasın..

**. . Çünkü kalbin zamanı yoktu. Öncelik, sonralık, sıra, saygı, hak hukuk dinlemezdi o. Artık ok yaydan çıkmış, aşkın hükmü okunmuştu. Bu hükümde hiçbir fermanın geçerliği olamazdı.

**Çünkü sevdim ve ben kalbiyle yaşayanlar zümresindenim.

**Ey sıkıntı şiddetlen, nasılsa geçeceksin..